11. 4. 2022

V soutěži o Zlatý pohár PIVEX - PIVO 2022 opět zazářil pivovar ZUBR

V soutěži o Zlatý pohár PIVEX - PIVO 2022 opět zazářil pivovar ZUBR

Lepší dárek ke 150. výročí založení firmy si pivovar ZUBR nemohl přát. V odborné degustační soutěži o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2022 získal hned čtyři ocenění, místní pivovarníci si ale nejvíce cení titulu Pivovar třicetiletí. 

V pivovaru ZUBR se již 24 let vaří pivo pod taktovkou sládkové Nataši Rouskové. „Na ocenění Pivovar třicetiletí jsme patřičně hrdí, protože je důkazem dlouhodobě vysoké kvality našeho piva. Bez dodržování klasických výrobních postupů, vybraných surovin a bez lidí, kteří vaří pivo s láskou a maximální péčí, by to nešlo. Jen tak může vzniknout pivo s dobrou pitelností, správným řízem a chutí,“ uvádí k zisku titulu Pivovar třicetiletí sládková pivovaru ZUBR Nataša Rousková.

Pivovar ZUBR každoročně slaví úspěchy v prestižních degustačních soutěžích nejen doma, ale i ve světě. Za posledních 25 let získala piva ZUBR v těchto soutěžích již více jak 130 ocenění.

Každé ocenění svědčí o vysoké kvalitě našeho piva a v této pro pivovary náročné době je pro nás vzpruhou a povzbuzením do další práce. Obzvláště jde-li o takto mimořádný úspěch. I nadále chceme vařit to nejlepší české pivo, které bude vyhledávané nejen u nás, ale i v zahraničí,“ říká výrobně-technický ředitel Pivovary CZ Group Tomáš Pluháček.

Do letošního ročníku soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2022 se přihlásilo 45 pivních značek a odbornou porotu z nich svými jedinečnými vlastnostmi nejvíce zaujalo pivo ZUBR Gold, které bylo vyhlášeno absolutním šampionem. Také další tři ceny z letošního ročníku soutěže putují do přerovského pivovaru - pivo ZUBR Gold navíc získalo zlatou medaili v kategorii světlých výčepních piv, 4x chmelený ležák ZUBR Grand zvítězil v prestižní kategorii světlých ležáků a pomyslné stříbro v soutěži Zlatý soudek patří ležáku ZUBR Gradus.

Soutěž o Zlatý pohár PIVEX je nejstarší odbornou degustační soutěží v České republice a v letošním roce se konal již 30. ročník. O držitelích ocenění rozhoduje odborná degustační porota ve dvou kolech a hodnocení probíhá anonymně. Hlavními hodnotícími kritérii při degustaci jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost i jiné vlastnosti piva nebo příznaky podle dalších chuťových, čichových i vizuálních zjištění odborných degustátorů. V obou kolech soutěže jsou u všech vzorků piv prováděny laboratorní rozbory a senzorická hodnocení v laboratořích Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, které je odborným garantem soutěže. V porotě zasedají zástupci ústavu společně se zástupci pivovarů, převážně sládků, a dalších odborných institucí.

Zubr

Bylo Vám 18 let?