14. 9. 2022

Ležák ZUBR Gradus opět zazářil na degustačních soutěžích doma i v zahraničí

Ležák ZUBR Gradus opět zazářil na degustačních soutěžích doma i v zahraničí

Ve středu večer byly souběžně vyhlášeny výsledky hned dvou prestižních degustačních soutěží – mezinárodní soutěže European Beer Star v Mnichově a České pivo 2022 v Praze. 

Odbornou porotu mezinárodní soutěže European Beer Star v Mnichově zaujal svými jedinečnými vlastnostmi ležák ZUBR Gradus, který byl vyhlášen vítězem prestižní kategorie ležáků Bohemian Style Pilsner. Mezinárodně uznávaná degustační soutěž European Beer Star patří mezi nejprestižnější na světě a věnuje se oceňování špičkových piv. Soutěž pořádá Asociace soukromých pivovarů již od roku 2004 a v každé kategorii se udělují pouze tři medaile. Soutěž je otevřená celému světu a soutěžit mohou všechny místní, regionální, národní a mezinárodní pivovary bez ohledu na to, ze které země či kontinentu pocházejí. Soutěžit však mohou jen pivovary, které dodržují vaření piva poctivými metodami a vysoké řemeslné kvality. Většina oceňovaných piv má svůj původ v Evropě.

V pivovaru ZUBR se již 24 let vaří pivo pod taktovkou sládkové Nataši Rouskové. „Na opakovaná ocenění našeho pivovaru jsme patřičně hrdí. Potvrzuje to dlouhodobě vysokou kvalitu našeho piva a také skutečnost, že bez dodržování klasických výrobních postupů, vybraných surovin a lidí, kteří vaří pivo s láskou a maximální péčí, by to nešlo. Jen tak může vzniknout pivo s dobrou pitelností, správným řízem a chutí,“ uvádí k medailovým úspěchům Nataša Rousková.

Ve 21. ročníku soutěže České pivo pak získal ZUBR Gradus 2. místo v kategorii ležáků a znásobil tak svůj úspěch v Mnichově. Soutěž pořádá Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. V letošním roce soutěžilo celkem 101 pivních vzorků z 27 pivovarů v šesti kategoriích: světlé ležáky, 11% světlé ležáky, světlá výčepní piva, tmavá piva, nealkoholická piva neochucená a nealkoholická piva ochucená. Pódiové umístění z premiérového vyhlašování finálové šestky si z Prahy odvezla také 4x chmelená jedenáctka ZUBR Grand.

Zubr

Bylo Vám 18 let?